♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

25 Ekim 2009 Pazar

Yaz Tatili, Yola çıkış ve kaza

Yaz Tatili, Yola çıkış ve kaza

Çalışan biri olarak, bütün bir yılsonunda kendimizce planladığımız izin günlerimizin geleceği anı bekleyerek geçirdiğimiz zamanın gelmesiyle, başladığımız hazırlıkları tamamlayarak yolculuğumuza başladık.
Gidilecek yerleri planlayıp, önceden yer ayırttığımız yerleri ve günleri, haberleşip bir arada olmayı düşündüğümüz arkadaşlarımızla buluşma arzusu ile sabahın erken saatlerinde yola çıktık.
Hafif yağmurlu bir gün başlangıcında, yolların ıslaklığına da bakarak fazla hız yapmadan yollandık. Şehirden çıkalı daha yeni olmuştu, arabanın az da olsa yalpalaması ile birlikte birden şiddetli bir sesle irkilmemizle arabanın sağa sola yalpalamasına engel olmaya çalışarak, fren yapmadan yolun sağına yanaşmaya çalıştık. Yanımızdan geçen arabaların paniklemesi bizden fazlaydı.
İnip baktığımızda basit bir lastik patlaması gibi görünen durum karşısında fazla telaşlanmayıp hemen yol yardımına telefon açtık. Bize yardımcı olup en yakın yerden ekip yollayacakların söyleyip oraya bağladılar. Allah’tan çıkan ekip tanıdık çıktı. Bir saat içinde geldiler, tekerleği söküp yedeği takarken birde ne görelim; Lastik iç kısımdan paramparça olmuş, neredeyse 1 metreye yakın yırtılmış, ABS elektronik bağlantılarını parçalamış. O an ailecek bir şok yaşadık ve dua edip şükrettik.



Kia’nın Samsun’dan gelen yol acil servis ekibi bizi yedekleyerek servis merkezine götürdü. Bizce lastiği değiştirip hemen yola çıkacağız diye beklerken, bu tip lastiğin (Bridgstone’un bir modeli) en son 2002 de üretildiğin o zamandan bu yana hiç üretilmediğin ve piyasada bulunmadığını da öğrenmiş olduk. Servis müdürü ve servis sorumlusunun birlikte yaptıkları araştırma, çaba ne yazık ki netice vermedi, hiçbir yerde bulamadık. Birde bu lastiklerin yatan lastik olduğunu da bu vesile ile öğrenince iyice keyfimiz kaçtı. Biraz mecburiyetten biraz da artık keyfimiz kaçtığından arabanın dört lastiğini de değiştirtip, balans ayarlarını da yaptırıp yola hazır hale geldik ama vakitte öğleni bulunca, gideceğimiz yere de en az 12 saat yol yapacağımızı göze alamadığımızdan eve geri dönüp dinlenmeye ve ertesi gün yola çıkmaya karar verdik.
Bu vesile ile önce KIA nın yatan lastikli ve üretimi durmuş lastiklerle donanmış yeni sıfır araç satmasını ve bu şekilde araç satılmasına izin veren sorumlu kuruluşları protesto etmeden duramayacağız.
Yıllardır aynı marka araç kullanırız ve her modelinden de şimdiye kadar çok memnun kaldık ve bu güvence ile aldığımız sıfır araçta bu şekilde tehlikeli bir durumla karşılaşıp neredeyse ölümden dönmüş olmanın bir hikmeti olduğunu düşünüp dua edip şükrettik.

Gene bu vesile ile; Samsun Felek otomotivin Samsun İsuzu ve Kia servisine, başta servis sorumlusu Mehmet Çelebi Bey’e ve şahsında tüm teknik servis çalışanlarına (özellikle sabahın o erken saatinde sıcak yatağından kalkan Tahir Çelik ustamıza), Servis Müdürü Sayın Musa Felek Bey ‘e ve sabahın o saatlerinde sıcak çay servisi ile bizleri teselli etmeye çaba harcayan Çağla hanım’a içten teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Bir kere daha hatırlatalım, LÜTFEN YOLLARDA HIZ YAPMAYINIZ VE ARAÇTA KİM VARSA (ÖN VE ARKADA OTURANLAR DA DAHİL) EMNİYET KEMERLERİ TAKILI OLSUN !...


5 yorum:

hdidem95 dedi ki...

akif abicim çok geçmiş olsun iyiki sizlere birşey olmamış bizde 1ay evvel istanbula giderken bir kaza yaşadık bizdede sadece arabamız çok hasar gördü yolun kayganlığı yüzünden bariyerlere vurduk sürekli allah kimseye yaşatmasın çok kötübir durum fatma ablamada çok selam ve sevgiler

SeyyAh dedi ki...

Çok çok teşekkür ediyoruz Allah kimselere göstermesin...
Sizlere de büyük geçmiş olsun, şükürki hızımız fazla değildi.
Sonrada bizlere birşey olmadı diye teselli buluyoruz.
Ailecek içten bol sevgi ve selamlar...

Muhterem'le Geziye dedi ki...

Merhaba Akif Abi,
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Oldukça tehlikeli bir badire atlatmışsınız.
Rabbim beterinden korusun.
Dediğiniz gibi belki bu aksilik daha büyük bir kazaya karışmanızı önlemiştir.
Yeni arabayı eski model, piyasadan kalkmış lastiklerle donatan firmayı bende kınıyorum.
Tekrar geçmiş olsun.
Fatma ablaya ve kızlara çok selamlar.

Canan dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.

Sevgiler
Canan

SeyyAh dedi ki...

Çok teşekkür ediyoruz Değerli ve sevgili gönül dostlarımız, Muhterem hanım ve Canan hanım, Allah yüzümüze baktı derler ya, işte öyle...
Her işte vardır bir hikmet, gönül gözü ister görmeye diye de boşa dememişler... Şükrü ve duayı Rabbim bizlere unutturmasın inşallah...
Ailecek içten bol sevgi ve selamlarımızla..