♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

18 Şubat 2009 Çarşamba

Ege Gezisi – Manisa 1

Ege Gezisi – Manisa 1


Yıllar öncesine dayanan tanışıklık zaman içinde aileleri de içine alarak dostluğa dönüşen arkadaşımız Mehmet Bey’lere giderken şehre girmeden yolun sol tarafında yapılmış olan barış anıtını fotoğrafladık. Eve vardığımızda, ki bu şehirde değişmiş yolumu kaybettim !..., telefonlaşarak migrosun park yerinde buluşup, rehberliği ile ulaştığımız evlerinde ailecek sıcak bir karşılaşmayı yaşadık.
Sabah her beraber bahçede yaptığımız kahvaltı sonrası önce Niobe yani ağlayan kayaya, oradan Revak Sultan ile Yedikızlar türbelerine gittik. Şehre yukarıdan bakan bir yerde sabah çaylarımızı içip yorgunluk atarken kentin genel birkaç resmini de çektik. Daha sonra oradan çıkıp 1369 da yapılmış olan Manisa Mevlevihanesi’ne gittik. Mevlevihane, Kitabesinden öğrenildiğine göre; Saruhan Bey’in torunu İshak Çelebi tarafından 1368-1369 yıllarında yaptırılmış. Mevlevihane, İshak Çelebi’nin 1366-1379 yıllarında yaptırdığı Ulu Cami Külliyesi’nin bir bölümünü oluşturmuş. Bununla beraber Mevlevihane külliyenin biraz uzağında bulunmaktadır. Küçük bir tepe üzerine kesme ve moloz taş ile yer yer de yatay tuğlalardan yararlanılarak dikdörtgen planlı, 27.60x20.25 m. ölçüsünde yapılmış. Yapının köşelerinde kesme taşa, kemer ve tonozlarda tuğlaya, ana duvarlarda ise yığma moloz taş ile tuğlaya yer verilmiş. Pencerelerin lento ve sövelerinde kesme taş kullanılmış.

Hiç yorum yok: