♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

19 Ocak 2008 Cumartesi

Çatalzeytin ve Helaldı

Çatalzeytin ve Helaldı

İnebolu’dan sonra kıyıyı takip ederek sahil yolundan Abana’ya geldik. Yıllar önce yani yaklaşık 14 yıl kadar, ilk defa gelmiş ve sahilde belediyeye ait dinlenme tesisinde kalmıştık. O günden bu yana yeni binalar yapılması dışında pek değişiklik olmamış. Sırtını dik yamaçlara ve yemyeşil ormana dayamış olan ilçeden geçip Çatalzeytin’e yol aldık.

Sahilde gene yıllar yıllar önce 4 – 5 araba arkadaşlarla böyle bir sahil turu yaptığımızda duraklayıp sabah kahvaltısı yaptığımız çay bahçesini bulup sahibesi ile konuştuk. Kıyı tarafında bulunan demir profillerden yapılmış olan terasın zamanla ve dalgaların etkisi ile çürüyüp çöktüğünü öğrendik. Birer demli çayın yanında ailecek kaşarlı sıcak tostlarımızı yerken mis gibi deniz kokusunu içimize çekip dalgaların kıyıya vuran seslerini dinledik. Sahil tarafındaki bazı bahçelerde toplanan dutlardan da pekmez kaynatılıyordu. Aslında bu yörelerde yapılan dut, elma, erik gibi meyvelerin pekmezlerinin tadı ve kalitesi çok güzeldir.

Buradan yaklaşık 10 km. kadar sonra da Türkeli ilçesine geçip birazda orada dolaşıp hatıralarımı anıp yola devam ettik, 5 – 6 km. sonra küçük şirin bir sahile sahip Helaldı’ya ulaştık. Niyetimiz yol üzerinde yapılmış olan Şehitlik Anıtını ziyaret edip bir dua edip ruhlarını şad etmekti. Yol kenarındaki bu şehitlik diğerleri gibi sizlerinde ziyaretinizi beklemektedir.




10 yorum:

Muhterem'le Geziye dedi ki...

Merhaba Akif Bey,
Ne güzel bana bilgisayar ekranından memleketimin güzel köşelerini gezdirdiniz.
Ne yazık ki biz geçen yıl memlekete gidince vaktimiz kısıtlı olduğu için, ne İnebolu'ya ne de Çatalzeytin'in ilçe merkezine gidemedik.
Bu güzel görüntüler için çok teşekkür ederim.
Fatma ablama ve kızlara çok selamlar.

SeyyAh dedi ki...

sevgili muhterem,
ne mutlu bize ya... siz bizleri gezdiriyorsunuz... bizler de sizleri...
yıllar sonra kısmet oldu tekrar gidebildik bakalım ne zaman gene nasip olur.. ama tadı damağımızda ...
Ailecek sevgi ve selamlarımızla...

Özlem Ceylan dedi ki...

Kiymetli Akif Abicigim o kadar guzel anlatmissin ki gidip gezmis gibi oldum.yeni gelen haftanin size tum guzellikleri getirmesi dilegi ile..

dogada.blogspot.ru dedi ki...

değerli Akif bey rahatsızlığımda sık sık ziyaret edip bıraktığınız geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Sizin ailenizi tanımış olmaktan çok mutluyum .
Bütün güzel yurdumuzun gezilecek yerlerini sayenizde tanımış oluyoruz ailecek size ve değerli ailenize
sevgi ve selamlar

SeyyAh dedi ki...

Zehra hanım kızımız,
Gurbette olunca insana ülkesini memleketini özlemeden duramıyor. Sizin el emeği güzelliklerinize bizlerde ülkemizden görüntülerle eşlik etmeye çalışıyoruz.
Dilek ve temennilerinize bizde içten katılıyoruz..
Ailecek selam ve sevgilerimiz ile...

SeyyAh dedi ki...

Gül hanım, sizi tekrar aramızda görmekten ve sizleri tanımış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz inanın. Güzel bir haberin sevincini, sıkıntıların üzüntüsünü bizde evde konuşarak anıyoruz...
Dostlara en azından görüntülerle ülkemizi de gezebildiğimiz kadar tanıtmaya çalışıyoruz..
Bir gün belki yollarımız kesişir ümidi ile...
Ailecek selam ve sevgilerimiz yanında sağlıklar diliyoruz..

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar cok güzel yerler ve sahil seridi, ayrica orda yatan sehidlerimizin ruhlari sad olsun, selamlar...

Disalce dedi ki...

akif bey...öncelikle çok teşekkürler....içinde yaşadığım yerleri yayındalığınız zaman nasılda mutlu oluyorum....kaç defa gördüğüm halde ilk kez görmüşüm gibi seviniyorum.....

emeğinize sağlık...

SeyyAh dedi ki...

Sevgili Ayşe hanım, gerçekten de güzel yerler. Bize yıllar sonra tekrar kısmet oldu.
Tüm şehid ve gazilerimizi rahemt ve minnetle anıyoruz.

SeyyAh dedi ki...

Ah disal, bizede yıllar sonra tekrar gidebilme fırsatımız oldu. Ama tekrar niyetliyiz.
Güzel sözleriniz için teşekkürler...