♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

17 Ocak 2008 Perşembe

İnebolu Şerife Bacı Anıtı

İnebolu Şerife Bacı Anıtı





Ana yoldan şehre girdiğimizde yolun sağ tarafında gördüğümüz küçük bir alan düzenlenerek Şerife Bacı anıtı yerleştirilerek düzenleme yapılmış.


O zamanki şartlarda herkes bu ülkenin kurtuluşu için ağır aksak ta olsa, sırtlarında da olsa mermi, cephane ve erzak taşıyarak elinden geleninde ötesinde çaba harcamış. Zaman geçtikçe günümüz şartlarında hayat meşgaleleri ve diğer toplumu oyalayacak konularla gündem sürekli meşgul edilerek geçmişe gereken önemi vermemeye başladık.


Ama geçmişi unutmak demek geleceği de kaybetmek demektir. Bu ve benzeri anıt yapılar hiç olmazsa görenlere geçerken hatırlatması açısında yararlı olmaktadır.


Bunları sadece anıt olarak düşünmemeli, geçmişten günümüze geçilen tarihi zamanı takdir etmeli, emeği geçenleri hayırla yad etmeli, Ata’mıza, silah arkadaşlarına ve isimsiz nice vatan evladına birer dua yollamayı unutmamalıyız.


Hiç yorum yok: