Sinop’tan
Çektirme ve Alamana kayıkları gibi Karadeniz’e özgü teken tiplerinden biridir. Balıkçılıkta genellikle yük taşımacılığında, Sinop’ta ise yakın tarihlere kadar çakıl taşımacılığında kullanılmış.
Taka, özellikle Karadeniz yöresinde çok kullanılan, hızlı olmayan ama dayanıklı, dengeli ve bol yük taşıma özelliği ile belirgin balıkçı teknesi.
Başı göğüslü, bodoslaması gagalı, kıçı aynalı, eskiden yalnızca yelkenle 20.y.y.’ın ilk yarısından itibaren ise motor-yelkenle yürütülen takalar genellikle kırma direkli, Latin armalı, yapımında kestane ve meşe ağacı kullanılan sağlam gövdeli, özgün formlu Karadeniz tekneleridir.
Denizlerimizin bu son takası Sinop Belediyesi, Sinop Balıkçılık Kooperatifi ve Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü işbirliği ile koruma altına alınarak deniz kenarındaki parkta sergileniyor.
Sahildeki dolaşmamızdan sonra da o civarda bulunan mantıcıya gidip siparişlerimizi hallettik !..
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
12 Şubat 2009 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Akif Abicim merhaba, Sinop'a hiç gitmedim ama çok güzel bir şehir olduğunu duydum hep..Sayende gitmiş kadar oldum..Çok teşekkürler..
Ayrıca mantılar içinde afiyet şeker olsun :)
Teyzemin eşi Sinoplu orada ufak bir ev yaptılar,arada sırada gidip kalıyorlar.Geçen yaz annemlerle gittiler..Annem çok beğenmiş,sessiz sakin çok güzeldi diyor..Cezaevini korkarak ve üzülerek gezmişler...Ama çok beğenmişler...
Bu fotoğraflara da keyifle baktım...
Sevgiler.
Merhabalar, bir ödülünüz var bloguma ugrarsaniz sevinirim, böyle güzel fotograflari gezdiginiz yerleri bizlerle paylasmaniz cok güzel. selamalar...
Yorum Gönder