♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

18 Mart 2008 Salı

Çamgölü - Kanlıçay – Gerze

Çamgölü - Kanlıçay – Gerze



Samsun'a bağlı Yakanet ilçesini Sinop tarafına doğru 7 km. kadar geçtikten sonra, Samsun-Sinop karayolu üzerinde bulunan Çamgölü mevkii denizin, ormanla iç içe olduğu bir doğa harikası yerle karşılaşırsınız. Daha önceleri Çam ağaçlarının denizle kucaklaştığı bu eşsiz sahil maviyle yeşilin en güzel uyumunu meydana getirmişti. Ama Karadeniz duble yolu yapımı için doldurulan denizden geçirilen yol, bu birlikteliğin arasına girmiş durumda. Her ne kadar ulaşımı rahatlatan bir çözüm olmuş olsa da doğanın kendine has eski görünümünü arıyoruz. Daha önceleri burada yani sahil kısmında yazları piknik yapılır, çadırlar kurulurdu. Gene önceleri Orman dinlenme tesisi olan ağaçlar arasında kurulmuş bulunan alan şimdilerde özel teşebbüs tarafından işletilmekteymiş.
Yolun devamında karaya doğru dönen yol üzerinde balık işleme fabrikaları var, geçerken arabanızın havalandırmalarını kapatmayı unutmayınız !... Bir de balık mevsiminde geçerseniz çalışmalardan dolayı trafiğe de dikkat edin.
Yeni adı Güzelceçay, Eski adı Kanlıçay olan adının 1985'de Sinop'un Dikmen İlçesi'ne bağlı Karağağaç Köyü'nün Güzelçay Mahallesi sakinleri talebiyle değiştirildiği söylendi. Burada mola verdiğinizde köprü civarındaki lokantalarda çok güzel et ürünleri yemeniz mümkün.
Bundan sonra da oldukça keskin, dar ve sonrası görülmeyen virajlar başlar. Bu virajlarda dikkatle sürdüğünüzde birçok tabiat güzelliklerini de far edersiniz. En üst noktada eğer hava açık ise Gerze ilçesi ile Sinop ilini ve adasını görebilmeniz de mümkün..
Gerze'nin tüm sahillerinde çam ormanları denizle kucaklaşır. Gerze bir zamanlar evleri ve gül bahçeleriyle ün salmıştı.1956 yılında Gerze'de çıkan yangında, bölgedeki bağdadi tarzda yapılan ahşap evler çoğunlukla yanmış. Onların yerine kagir binalar yapılmış. Ama hemen hepsi iki katlı ve bahçeli. Ancak hala bazı eski evlerin kapı tokmakları görülmeye değer.

4 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

Adsız dedi ki...

Merhaba, eşiniz nasıl oldu? İnşallah daha iyidir. Dualarım hep sizlerle. Bugün kandil. Tüm hastaların iyileşip sağlıklarına kavuşmasını diliyorum. Tekrar geçmiş olsun.
Hastalanın siz olduğunu zannettim için de kusura bakmayın. Yanlış okumuşum anlaşılan.
Hayırlı haberlerinizi bekliyorum. Kandiliniz mübarek olsun. Selamlar.

SeyyAh dedi ki...

fatosun mutfagından,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyoruz.
Sizin de MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
RABBİM İSLAM ALEMİNE HAYIRLARA VESİLE KILSIN

SeyyAh dedi ki...

Değerli ve sevgili gönül dostumuz
fatogelin...
Çok şükür Fatma hanım daha da iyi, inşallah zaman içinde sağlığı arzu etiğimiz derecede düzelir.
İlginiz ve hayır dualarınız için içten ve ailecek teşekkür ediyoruz..
Sizin de MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN.
RABBİM İSLAM ALEMİNE HAYIRLARA VESİLE KILSIN