♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

14 Mart 2008 Cuma

Sinop Tarihi Cezaevi 4 Parmaklıklar Ardında Dizisi

Sinop Tarihi Cezaevi 4

Parmaklıklar Ardında Dizisi

Eski tarihi cezaevini dolaşırken bir televizyon için çekilmekte olan
Parmaklıklar Ardında Dizisi’nin çekim yerlerini de görme fırsatımız oldu. Eski koğuşlar orijinalliklerini kaybetmeyecek şekilde temizlenmiş, kullanılan ranzalar bir tarafa yerleştirilmişti. Ortaya soba konulmuştu. Koğuş kapıları üzerlerine harf ve rakamlar eklenmiş, kapı kenarlarındaki tablalara orada kalanların resimli kimlikleri konulmuştu.


Küçük bir mutfak çay ocağı olarak düzenlenmişti. Dizi çekiminde kullanılan ışıklandırma, yansıtma ve gölgeleme teknik malzemeleri koğuşun bir köşesinde toplanmıştı.
Koğuşlara giriş kısmı ve gardiyanların bulunduğu hali hazırda kullanılıyor gibi düzenlenmişti.
Çekim için hazırlanmış olan kontrol ve reji odası bilgisayarlarla donanmıştı. Yüksek üst çekimlerde kullanılan kamera taşıyıcı giriş kısmında dururken, çekimler esnasında gereken enerjiyi sağlayan jenaratör kamyonu da avlulardan birinde yerleştirilmiş, kablolar ile bağlantıları yapılmıştı.
Bu dizide, ünlü isimlerin yanı sıra, Sinop ve Samsun’da tiyatroculuk yapan 200′ü aşkın amatör oyuncu da rol alıyor.
Yönetmenliğini Hakan Gürtop’un yaptığı ve senaryo danışmanlığını Feride Çiçekoğlu’nun üstlendiği dizinin yapımcısı Play Prodüksiyon.
Yıllarca çocuklarının özlemini çeken müebbete mahkum bir başhemşire Hayriye Çakır (Serra Yılmaz), kocasının ölümüne neden olan bir tarih öğretmeni olan Suzan Aksoy (Devin Özgün Çınar) ve tahliyesi yaklaşan koğuş ağası Nur Kurteşi (Selda Alkor)’nin özlemleri, hayal kırıklıkları, sevinçleri ve üzüntüleri içinde kendimizi bulurken; idealist cezaevi doktorunun Tarık İnan (Sinan Albayrak) yumuşacık, şefkat dolu sesi, onlar kadar bizim de içimizi titretiyor… Hikayede cezaevi müdürü Handan Gürkan (Özlem Düvencioğlu)’ın ve diğer cezaevi görevlilerinin doktor, savcı, psikolog ve gardiyan olmalarının yanısıra birer insan oldukları, aşkları, öfkeleri, merhamet ve öc alma duyguları da işleniyor. Mahkumlar ve görevliler parmaklıkların ardındaki hayatın şiddet dolu ve acımasız ortamında herşeye rağmen aşık oluyor, umut besliyor, birbirlerini bazen seviyor, bazen de nefret ediyorlar.
Çarpıcı konusu, farklı dili ve anlatımıyla PARMAKLIKLAR ARDINDA, farklı yaşlarda ve farklı nedenlerle mahkum olmuş kadınların hikayeleri aracılığıyla kişiyi suça iten nedenleri gündeme getiriyor. Tarihi Sinop Cezaevi’nde çekilen dizinin ana eksenini, koğuştaki kadınların içerdeki hayatları kadar, ziyarete gelen yakınlarının maceraları ve dışarı çıkanların sonrasında yaşadıkları da oluşturuyor.
Geçmesi kolay dönüşü zor bir yer…..

Oyuncular:
Selda Alkor
Serra Yılmaz
Devin Ö.Çınar
Yelda Reynaud
Özlem Düvencioğlu
Sinan Albayrak
Zehra Alptürk

Yapım:
Play Prodüksiyon-Ayşe Durukan, Uğur Başaran
Yönetmen:
Hakan Gürtop
Senaryo:
Feride Çiçekoğlu

Başın öne eğilmesin

Aldırma gönül aldırma
Ağladığın duyulmasın
Aldırma gönül aldırma
Dışarda deli dalgalar

Gelir duvarları yalar
Beni bu sesler oyalar
Aldırma gönül aldırma
Aldırma gönül aldırma
Gönül aldırma
Kurşun ata ata biter

Yollar gide gide biter
Mapus yata yata biter (1)
Aldırma gönül aldırmaA
ldırma gönül aldırma
Gönül aldırma
Görmek istersen denizi

Yukarıya çevir yüzüDeniz gibidir gökyüzü
Aldırma gönül aldırma (2)
Gönül aldırma

Sabahattin Ali
Kibariye Aldırma Gönül Aldırma
kibariye-aldırma gönül(jenerik).mp3

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, Parmaklıklar ardında dizisini seyretmiyorum. Ama sizin gözlemleriniz sayesinde tarihi mekanı görmüş kadar oldum. Çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Eşinizin blogundan rahatsızlandığınızı öğrendim. İnanın çok üzüldüm. İnşallah çabucak iyileşip eski sağlığınıza kavuşursunuz. En kısa zamanda tekrar ailenize ve aramıza dönersiniz. Çok geçmiş olsun. Selamlar.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, insallah bu yorumlari okudugunuzda sagliginiza yeniden kavusmus, ve güzel resim ve yazilariniza devam ediyor olursunuz. Allahtan sizlere saglik ve sihhat diliyorum. Insallah en yakinda sizi burda görecegimizi ümid ediyor ve burda olacaginiza da eminiz, görüsmek üzere, ailecek selamlar...

anneminkizıyim dedi ki...

Malesef birinci yorumumun gitmediyini saniyorum, gecmis olsun dileklerimi yeniliyor, insallah sizileri en yakin zamada yine aramizda görmegi ümid ediyoruz, sagliklar ve acil sifalar diliyorum, ailecek selamlar...

SeyyAh dedi ki...

dostlar fatogelin ve anneminkiziyim,
güzel dileklerinize içten teşekkür ediyoruz.
ailemiz adına sevgi ve selamlarımız yolluyoruz...

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Akif Bey, sizi Fatmacığım sayesinde tanıdım ve her zaman takdir ettiğim bir ikili oldunuz. Rahatsızlığınıza üzüldüğüm, lütfen relax olun, annemden biliyorum sakinlik ilk şart yüksek tansiyonda. Ve Fatmacığım ile bu kadar hayat dolu, bu kadar birbirine destek bir çiftken sakın birbirinizin ellerini bırakmayın. Bu sevgi ile daha çok yapacağınız işler, gideceğiniz, gezeceğiniz yerler var, Allah şifa versin kardeşim..

SeyyAh dedi ki...

Asiye hanım, içten ve dostane sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Sanırım bir yanlış anlama oldu, genelde rahatsızlanan kalp sorunumdan dolayı ben olmakla beraber bu sefer Fatma hanım ciddi bir şekilde rahatsızlandı.
Gene de tüm dilekleriniz için teşekkür ediyor, Rabbim tüm hastalarımza şifalar ihsan etsin diyoruz.
Ailecek selam, sevgi ve dua ile...
Sağlıcakla kalınız..