♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

6 Mart 2008 Perşembe

Sinop Tarihi Cezaevi 1

Sinop Tarihi Cezaevi 1


Arabamızı park ettikten sonra girişte ücretimizi (2 YTL.) ödeyip, yerleşim planını inceleyip içeri girdik.
Geniş bir girişin sağında bulunan odalarda ‘’Parmaklıklar Ardında’’ dizi çekim ekiplerinin giyinme, hazırlık yaptıkları ve oyuncularının dinlenmesi için kullanılıyormuş.
İkinci ana kapı girişinde genel kontrol yeri, ondan sonra da ikinci giriş kapısı ve o kapının giriş kısmının sağlı sollu koridorlarında ise diğer çekim set odaları vardı.




Girişleri geçtikten sonra antik çağdan kalmış içlerinde birçok tarihi yapı elemanlarının bulunduğu yüksek duvarlar, o duvarların arasında gene yüksek duvarlarla çevrelenmiş avlular yolu ile geçilen hapishane kısımları, üzerleri kancalı tellerle donanmış duvarlarda avlu ve kısımlara geçiş sağlayan kilitli demir parmaklıklı kapılarla karşılaştık.
Duvarların orta kısmında avluda gezinen mahkûmları gözetlemek için açılmış küçük gözetleme pencereleri, koğuşlardaki pencerelerden ise sadece gökyüzü görünüyordu. Birçok pencereden sadece ve sadece kale ve cezaevi duvarlarını görmek mümkün.
Hapishane içinde arka tarafta çocuk ıslahevi bulunuyordu. Üç katlı olan, genel olarak hücre şeklinde odaların bulunduğu çocuk hapishanesinin en üst katında bulunan koğuşların penceresinden ayaklarımızın altına yükselti koyarak denizi görebildik.
Her taraf rutubet ve buz gibiydi. Buraya girenlerin sağ çıkmakta zorlandığının söylenmesinin ne kadar gerçek olduğunu gezerken daha açık ve net gördük.
Bir sonraki yazı ve resimlerde buluşmak üzere…

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

merhaba akif abi,gerçekten çok güzel resimlemişsiniz.emeğinize sağlık..diğer resimleride merakla beklyorum..saygılar

SeyyAh dedi ki...

Beğenmenize memnun olduk. Diğerleri de sırada, az sonra...