♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

24 Nisan 2008 Perşembe

İstanbul Turu - Ağva -

İstanbul Turu

- Ağva -

Sakin bir şekilde başlayan yolculuğumuz Karadenizin baharının kendine has renkleri arasında devam ederek bizleri Ağva ilçesine ve sahiline getirdi.
Ağva bir yanında Yeşilçay, diğer yanında göksu dereleri, yeşilin binbir tonunu içinde barındıran ormanları ve Karadeniz'e bakan altın sarısı kumsallarıyla bir yer…
Ağva, Karadeniz kıyısında 3 km. uzunluğunda kumsala sahip. Yerleşim yerleri çoğunlukla hayli içeride ve çamlıkların arkasında yer aldığı için burada deniz kirliliği yaşanmıyor. Kumsalı ise tertemiz görünüyordu.
Deniz fenerinin bulunduğu dolgu iskeleden yürüyüş yaparak etrafı ve koyu seyrettik.
Derenin kenarında bulunan balıkçı lokantaları ile tekneleri hazırlıklara başlamış, balık yemek isteyenleri davet ediyorlardı. Sabahın erken saatleri olmasına karşılık bayağı da insan vardı. Havanın da nispeten güzel olması kişileri ailecek sahil yürüyüşleri yapmalarına da fırsat vermişti.
Oradan tekrar yola çıkıp Ağvanın Göksu deresinin bulunduğu kısmına gittik. Orası da ayrı bir güzellik içindeydi. Bir İstanbul Masalı dizi filmini çekildiği söylenen yerleri gezdik. Kıyılarında bulunan lokanta ve çay bahçelerinde ise keyif yapanlar vardı.


2 yorum:

el*ff dedi ki...

ne kadar hoş görüntüler...
ağva en çok merak ettiğim ve görmek istediğim yerlerden biri,paylaşımınız için teşekkürler ve sevgiler...

SeyyAh dedi ki...

İnşallah sizlere de kısmet olur bize ilk defa nasip oldu ama aklımızda kalmadı değil hani....
Sağlıklar diliğimizi ve sevgilerimizi iletiyoruz...