♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

28 Nisan 2008 Pazartesi

İstanbul Turu - Topkapı Sarayı 1 Giriş -

İstanbul Turu
- Topkapı Sarayı 1 Giriş -


Ertesi sabah kahvaltımızı yapıp hemen otobüsümüze binip ilk durağımız olan Topkapı Sarayına yollandık. Gene planlama yapıp bir zaman ve buluşma noktası belirleyip ellerimizdeki gezi notları ile gezimize başladık.
Zamanın ihtişamını daha giriş kapısından belli eden bir yapı. İlk girişte daha sizi cezbediyor. Yüksek ve kalın duvarlar, arkasında olan yaşamı saklayıp korurken neleri ne kadar kuvvetle saklayıp gizlediğini de ortaya koyuyordu.
Düzenli ve bakımlı bir bahçe, arasında temiz yürüyüş ve gezi yolları, sabahın ilk saatlerinin temiz ve diri havası, içerinin görünümü ile birleşince seyir bayağı zevkli oldu.
Topkapı Sarayının etrafını çevreleyen surların uzunluğu 5 km. yi buluyormuş.
Bu surlar Fatih zamanından kalmış. Yani Fatihten sonraki bütün sultanları görmüşler. Üzerinde 96 adet kule varmış. Gülhane parkının girişindeki duvarlar da bu surlara dahilmiş. Surlarda 16 tane irili ufaklı kapı varmış. Ancak bunların büyük bir kısmı halen ortada yokmuş. Gülhane parkı girişindeki kapıya Soğuk çeşme kapısı deniyormuş.




2 yorum:

angel dedi ki...

selam dostum,oncelıkle zıyaretın v eo guzel yorumun için çok teşekkur ederım.topkapı sarayına birkaç kez gıttım.manen çok rahatladığım bır yer.ıstanbul ayrı bı yer ya.buram buram tarıh kokuyor.
sevgılerle.....

Özlem Ceylan dedi ki...

Slm sevgili Akif abi hayirli,ve guzel bir hafta gecirmenizi diliyorum ,tum sevdiklernizle,fatma ablam ve kizlarinizla...saygilar

Bu hafta uluslar arası dostluk haftası
bu mesajı bütün arkadaşlarına gönder
eğer bende arkadaşınsam Dostunsam banada yolla
bakalım kaç cevap gelecek eğer geri cevap gelmişse
Mutlu ol bilki Dostun arkadaşın var seviliyorsun
dost bu hayatta en büyük şanstır
tabi iyi dostlar varsa
dost sevmeli senile hüznü ve mutluluğu paylaşmalı
insan önce kendisiyle dost olmalı
dostun olsun istiyorsan dost ol
Zor olan Dost uğruna ölebilmek değil
uğruna ölünebilecek bir Dost bulmaktır
Dostluğun en büyük armağan bana
iyiki varsın arkadaşım
daima sevgiyle kalin