♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

30 Haziran 2008 Pazartesi

Ankara Kitap Fuarı

Ankara Kitap Fuarı

Sabah erkenden hastaneye gidip tahliller için kan verdikten sonra neticelerin çıkması için zamana ihtiyaç olması nedeni ile bir boşluk oldu. Arkadaşlar Ankara kitap fuarı olduğunu, bu zaman içinde orayı ziyaret edebileceğimizi söylediler. Bizim de hoşumuza giden bu öneri ile doğru oraya yollandık.
Erken gittiğimizden her taraf sakin ve nispeten boştu. Giriş kısmında yerel ve yöresel gıdaların sergilenip satıldığı bir mekan da yapmışlar. Çeşitli gözlemeler, börekler, mantılar, ev işi pastalar, birçok farklı değişik tatlılar, yanında da çay, meyve suyu ya da ayran eşliğinde, oturacak yerlerde yapmışlar, isteyenlere servis yapıyorlardı. Sabahın o saatlerinde de bayağı çekiciydiler hani.
Bir sonraki tezgahlarda da yöresel tadlar sergileniyordu. Antakya mutfağından kömbe, birçok değişik baharat katılması ile yapılan bir çeşit çökelek olan SÜLK, gene Hatay yöresinden yeşil taze zeytinler, nar ekşileri (nar ekşisi sosu ya da suyu değil ha…) , turunç reçelleri, ceviz reçelleri, peksimet tarzında pişirilmiş kahke simitleri, is dumanında ve güneşte kurutulmuş domatesler, Antakya’nın biberli ekmeği ile taze zahter(taze yeşil kekik) vardı. Yanında ki Malatya yöresinden pestiller ve cevizli sucuklar ile kayısı kuruları vardı.
Çıkışta bunlardan epeyi bir miktar almadan edemedik tabi….
İçeri girdiğimizde birçok sergi daha açılmamıştı, bir ilköğretim sınıfı öğretmenleri ile birlikte görmeye gelmişlerdi.
Bu arada daha önce diğer sayfamızda yayınlamış olduğumuz ( Fosil Sergisi – Geçmişin İzleri ) küçük bir fosil sergisini de görüp ziyaret etme şansımız oldu.
Gene bizim temaşa sanatımızın bir dalı olan kukla sanatından örneklerin sergilendiği sergi başında, bunu icra eden kişilerle güzel bir sohbetimiz de oldu.
İşte o görüntüler…

Hiç yorum yok: