♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

26 Nisan 2009 Pazar

Güre ve Hamam kalıntıları

Güre ve Hamam kalıntıları

Eşimin anne ve babasının çok beğendiği güre kaplıcalarını ve beldesini görmek üzere yola koyulduk. Altınoluk’a 4 km. kadar mesafede olan beldeye gittik. Sahil tarafı küçük şirin bir yerleşim, çınarlar altında bulunan çay bahçeleri ile küçük lokantaları bulunuyor. Oradan yolun sağ tarafında denize doru olan mekanda eski bir zeytinyağı fabrikası halı teşhir ve satış yeri yanında lokanta olarakta düzenlenmiş.




Ana yolun üst tarafına geçiş yapıp yukarı doğru yol aldık. Hemen sol tarafta Güre Belediyesinin Afrodit Termal tesislerini gördük. Oradan yola devam ederken içimizin yanması da başladı. Güzelim zeytin ağaçları kesilerek yerlerine siteler kondurulmuş. Sıcaklık 39 dereceydi, havanın da boğuculuğu bizi tekrar arabaya döndürdü. Ağaçlılıklı sakin, gölgeli yolu takip ederek yukarı köy gibi olan yerleşim yerine ulaştık. Yol üzerinde asırlık çınarı ve altına yerleşmiş olan karpuzcu, ortamın serinliğinin keyfini sürüyordu.
Gene köy meydanından aşağı inerken yolun sağ ve solunda oldukça eski bir zeytinyağı fabrikasını görüntüledik.
Tam ana yola çıkarken yolun sağ tarafında etrafı çevrimli bir alanda kubbemsi yapı görüp durduk.
Burası eski bir hamammış. Kazı yerleri ve alanları görünüyordu, kubbeli kısım ise kapıları kilitliydi. Kapı üzerleri eski tip mermer alınlıklar vardı, toprağın kazılmış yerlerinde su sistemini gösteren boru uçlarını gördük. Kazı alanının etrafında herhangi bir açıklayıcı levha ve bilgi yoktu. O civarda bulunan esnaflara sorduğumuzda, yerli bilgilerinin olmadığını, eski bir hamam olduğunu, hatta kazı sırasında birkaç iskelet bulunduğunu söylediler.
Çektiğimiz resimleri sizlerle paylaşalım…,

Hiç yorum yok: