♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

16 Aralık 2009 Çarşamba

Fethiye ve Ölüdeniz

Fethiye ve Ölüdeniz

Köyceğiz’den çıkıp Ortaca, Göcek ve Kargı yolunu takip edip Fethiye Ölüdeniz’e indik. Yolların sağlı sollu konaklama ve yemek yerleri ile dolduğunu görerek sahile kadar indik. Milli park girişinde ücretimizi ödeyip içerde bir yer bulup arabamızı park ettik. Oldukça sakin sessiz bir sahille karşılaştık. Su motorlarının arkasına bağlı halatlarda paraşütle uçanlar, su kayağı yapanlar ve tepelerden paraşütle atlayanlarla hem havada hem de sahilde renkli görüntüler vardı.
Merkezdeki parkın orta kısmında ilk Türk hava şehidi Tayyareci Fethi Bey adına konuşlandırılmış bir de anı heykeli vardı.
Ayrıca şehrin dış mahallerinden birinde de Osmanlıdan kalma yağmur su sarnıçlarından bir örnek görüp resimledik. Bunu ayrı bir yazı ve resimlerle ileride paylaşmayı planlıyoruz.


Turizm otoritelerince "Tanrının Dünyaya bahşettiği cennet" olarak nitelendirilen Ölüdeniz, ülke dışına taşan ünü ile dünyaya mal olmuş bir turizm merkezi. Kıyılara kadar uzanan yemyeşil çam ormanları, içinde yeşilin, mavinin ve morun her tonunun görülebileceği ılık denizi, uzun kumsalı ile Ölüdeniz bir Dünya harikası. Son yıllarda, 1975 m. yükseklikteki Babadağı'nın doruklarından paraşütle atlayanlar, dünyanın en nefes kesici manzarasıyla karşılaşmakta. Yılın on ayı denize girme olanağı sunan bu eşsiz koyda çok sayıda turistik tesis, restoran, alışveriş merkezi ile sağlık kabini, duş-tuvalet, büfe, kabin vb. üniteler bulunmakta, ilçeye 14 km. uzaklıktaki merkeze gün boyu dolmuşlarla ulaşım sağlanmakta.

1 yorum:

nanekokusu dedi ki...

gezip görmek yerinde incelemek doğayla olmak kadar güzel bir duygu yoktur bu güzelikleri bizlerle paylaştığınıza teş. ederim. ailecek sağlık ve selamlarımızı yolluyoruz.