♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

31 Mayıs 2008 Cumartesi

İstanbul Turu - Rahmi M. Koç Müzesi - 1.nci bölüm

İstanbul Turu
- Rahmi M. Koç Müzesi -
1.nci bölüm


Turumuza haliç kıyısında bulunan Koç müzesi ile devam etmek istedik.
Rahmi M. Koç Müzesi, eski İstanbul`un merkezinde Haliç Kıyılarında, iki tarihi binaya sahip. Endüstriyel arkeolojinin örneği olan bu binalar belki de içerisinde sergilenen endüstriyel objelere ev sahibi olabilecek en uygun mekanlar.

Rahmi M. Koç Müzesi Lengerhane Binasında kurulmuş. 1991 yılında alınan Lengerhane Binasının restorasyonu Garanti Koza firması tarafından yapılmış. Orijinal binaya camlı bir rampa ile geçilen yeraltı galerisi ilave edilmiş ve Aralık 1994`de açılmış. Müzenin ilk bölümünün süratle büyümesi ile 1996 yılında Haliç`in kıyısında, Lengerhane Binasının tam karşısında, bir harabe olarak duran Hasköy Tersanesi alınmış. 14 terk edilmiş bina ve tarihi kızak orijinaline sadık kalınarak restore edilmiş ve müzenin ikinci kısmı Temmuz 2001`de açılmış. Müze halihazırda 11.250 m2`lik kapalı alana sahip.






Arzu edenler için web sayfa adresi:
Rahmi M. Koç Müzesi

NOT: İleriki günlerde de Ankara'da da bulunan Koç müzesinin de yazı ve resimlerini ekleyeceğiz...

1 yorum:

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

merhabalar :)

yorumunuzu okudugumda bir gülücük olusdu yüzümde :) afiyet bal seker olsun :)) geceleri yemekler sanki daha bir nefisss oluyor sanki :)

oh ne güzel gezebiliyorsunuz, keske bizdede o zaman olsa, ve burada gezebilecek güzel yerler olsaydi ;) ama ALLAH izin verirse iki hafta sonra türkiyedeyim, cokda mutluyum bu yüzden :))

cokkkk güzel bir hafta diliyorum size ve ailenize... sevgiyle kalin ...