♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

8 Mayıs 2008 Perşembe

İstanbul Turu - Topkapı Sarayı 6 Silah salonu Bakanlar odası –

İstanbul Turu
- Topkapı Sarayı 6 Silah salonu Bakanlar odası –


Geniş saçaklı “Divan-ı Hümayun” bölümünün yanındaki büyük yapı devlet hazinesiymiş. 8 kubbeli bina eski silahların modern biçimde sergilendiği zengin bir koleksiyon vardı. Sultanların kullandığı zırh ve silahlarla, saray ve ordu mensuplarının değişik çağlarda kullandıkları silahlar, diğer ülkelerden ele geçirilenlerle birlikte sergileniyordu.
Hükümet üyelerine tahsis edilmiş Divan bölümü yanında sarayın tek kulesi Adalet Kulesi yükseliyor. Divan toplantıları Sadrazam başkanlığında toplanan Vezirler ve katipler ile yapılırmış. Sultanlar toplantıya katılmaz ancak, duvarda harem bölümüne açılan yüksek, perde ile kapalı bir pencereden toplantıyı dinleyebilirmiş. Elçi kabullerinde ziyafet sofrası bu salonda kurulurmuştu.




3 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Akif Bey,
nasilsiniz, Fatma hanim nasillar, insallah saglik durumu daha iyi ve kendini toparlamistir. Allah dan acil sifalar diler, saglikli ve mutlu günler gecirmenizi temmenni ederiz.
Bende bu gün topkapi Sarayinin ilk resimlerini ekledim, sizinkiler kadar güzel olmasada, gezidigimiz yerler cok harikaydi.
Selamlar.....

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar iyi haberler cok sevindim, Allahim daha da iyi etsin insallah. Saglicakla kalin, Fatma hanimada benden coook selamlar, sevgiler....

EDS dedi ki...

Silahlar can almak için yapılmış araçlardır. Lütfen silaha karşı sesimizi yükseltelim.
http://antibssah.blogspot.com/