♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

16 Mayıs 2009 Cumartesi

İzmit _ Agavat Binası (Paşalar Köşkü)

İzmit _ Agavat Binası (Paşalar Köşkü)


Gene Kasr-ı Hümayun köşkü müştemilatı içinde yapılmış olan bu köşk Paşalar Köşkü diye de biliniyormuş. Müze çıkışında sağ tarafta İl sağlık müdürlüğü binası yanında gördüğümüz tadilata alınmış olan dış cephesi kazınılmış binayı görünce o tarafa gidip incelemeye başladık. Yapı itibari ile yakın zamanda yapılan binalara pek benzemediği hemen belli oluyordu. Yüksek tavanlı, yüksek giriş kapılı, dış cephe de pencere ve kapı üst kemerleri mermer ya da taştan, dış duvarları içleri dolu bütün tuğlalarla örülmüştü. Ana kapı girişi olarak düşündüğümüz arka tarafında ise üst üste bindirimli çift kapı şeklinde, iki katı da içine alacak şekilde yapılmıştı. İç giriş merdiveni ise üst kata ulaşınca kesiliyordu.
Bu yapı hakkında ne kadar araştırma yaptıysak kısa bir iki satır dışında bir şey bulamadık. Bulduğumuz kısa notu da İzmit Saraybahçe Belediyesi’nin hazırlamış olduğu bir tanıtım broşüründe bulabildik.
Ayrıca İl Sağlık müdürlüğü olarak kullanılan binanın da bu müştemilat içinde olduğunun sanıldığını öğrendik.

Hiç yorum yok: