♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

14 Mayıs 2009 Perşembe

İzmit _ Kasr-ı Hümayun (Av köşkü) 3.üncü Bölüm

İzmit _ Kasr-ı Hümayun (Av köşkü)
3.üncü Bölüm



17 ağustos 1999 depreminde oldukça büyük zarar gören saray, önceki vali Erdal Ata tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile bugünkü durumuna getirilmiş. Orada çalışan görevlilerle yaptığımız sohbetlerde gösterilen azmi, çabayı, gayreti, karşılaştıkları idari ve bürokratik sıkıntı ve zorlamaları, kişilerin bireysel direnç ve katkılarını daha yakından gördük, anladık ve üzüldük… Böylesine değerli bir yapı ve iç düzenlemesini yenileyerek ülkemize, halkımıza kazandıran emeği geçen her bir kişiye ayrı ayrı içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Unutulmamalı ki yapılan her bir güzellik bir şekilde öğrenilir, takdir görür ve unutulmaz.
Gene de unutulmamalı ki, bu ülke için yapılacak güzelliklere gösterilen direnç ve engellemelerde bir şekilde öğrenilir, yayılır, sine-i millette uygun görüldüğü şekilde layık olduğu değere yerleştirilir.


NOT: Daha önce büyük bir şevkle duyurduğumuz Samsun Ekolojik Pazar Mahkeme kararı ile kapatıldı….

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, Gezileriniz ve yayinladiklariniz fotolar cok güzel. Bu Izmitteki Kasr-i Hümayun de cok ihtisamli saraymis. Sikayetler ve taleplerle ben bir seylerin degisecegine inaniyorum.
Insallah Smsundaki Ekolojik pazarda yeniden acilir. Yeniden herkesin severek alisveris yaptigi güzel ugrak yeri olur, selamlarla....