♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

18 Mayıs 2009 Pazartesi

İzmit _ Saat kulesi

İzmit _ Saat kulesi

Hemen Av Köşkü’nün (Kasr-ı Hümayun)’nun alt kısmında küçük bir park içinde Belediye tarafından yakın zamanlarda yenilenen saat kulesi, gerek ana yoldan gerekse çevreden rahatlıkla görülüp ilgi çekiyor. Bizde bir gün önce köşkü ziyaret ederken görmüş, zaman azlığından ertesi gün fırsat bulup gidip, görüp, gezip fotoğraflarını çektik.
Ne yazık ki, belediyenin yapmş olduğu yenileme ve temizleme çalışmalarına rağmen gençler tarafında saat kulesinin etrafındaki sütunlar ve mermer yapılar üzerine ilgisiz ve de gereksiz yazılar yazılarak bütünlüğün güzelliği bozularak çirkinleştirilmişti.




Edindiğimiz bilgiler;
Av Köşkü ile Atatürk Heykeli arasında yer alan kentin karakteristik Saat Kulesi'ni, İzmit Mutasarrıfı Musa Kazım Bey, Sultan II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yıldönümünde cülus senesi münasebetiyle 1902 yılında yaptırılmış. Neoklasik üslupta Hereke, Tavşancıl ve traverten taşlardan yapılmış olup külahı Türk – Osmanlı mimarisinde uygulanan şekilde olmayıp, egzotik tipten pagoda külahı şeklindedir.

1 yorum:

Eylül dedi ki...

Ne kadar güzel size imrenmemek elde değil ama olsun gidemesekte sayenizde bir çok yeri görme bilgi edinme şansımız oluyor ellerinize,ayaklarınıza emeğinize sağlık Akif abi..
İstanbul'dan kucak dolusu sevgi ve selamlar hepinize...