♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

6 Ağustos 2008 Çarşamba

Arhavi Gezisi – 08 - Çiftekemer Köprüsü

Arhavi Gezisi – 08 - Çiftekemer Köprüsü

Ayşen hanımın eniştesi Ömer bey bizi Çİftekemer köprüsüne götürmeyi teklif etti, biz de hemen kabul ettik. Kapise deresi boyunca yola çıktık. Yol üzerinde köylerinini bulunduğu yerde bir köy evini bahçesine bizim arabamızı bırakarak kendi arabası ile devam ettik. Bizimki yol arabası olduğundan, altı yüksek olmamasından mecburen yol üzerinde bıraktık.
Dere boyunca gittikçe o kadar güzel görüntüler vardı ki sağ olsun bizi kırmadaı her foto çekmek istediğimizde durdu, belki bir daha göremeyeceğimiz görüntüleri çekme şansımız oldu.


18.Y.Y. da Osmanlılar tarafından yapılmış olan köprüler 2003 yılında karayolları 10.uncu bölge müdürlüğü tarafından yeniden yapılarak kullanılır hale getirilmiş...
İki derenin birleştiği yerde her iki tarafı ve her iki tarafa ulaşımı sağlayacak şekilde, oldukça büyük kayalar üzerinde temel atılarak yapılmışlar.
Her iki derede o kadar temiz ve berrak akıyordu ki, seyre doyum olmadı. Derenin birini takip den yol Arılı köyüne diğer dere üzerinden geçen yol ise Ortacalar kasabasına gidiyormuş.
Yolun birleştiği yerde buluna eski yapı ev ve yan kısmında açık alan havyan yeri ile üst kısmında bulunan yüklük evinde ise hayvan yemleri ve mısırlar kurutuluyordu.
Köprü ayakları altında ise Şimşir ağacı vardı ki bundan yapılan kaşıkları evlerimizde kullanırken öncelikli tercihimiz oluyor.
Bizler etrafı gezip dolaşıp havanın güzelliğinden de yararlanırken, bol bol da resim çekildik.
Eğer birgün niyetlenirseniz muhakkak gitmenizi ve oraları görmenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok: