♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

23 Ağustos 2008 Cumartesi

Arhavi Gezisi - 24 - Peynir Çeşitleri

Arhavi Gezisi - 24 - Peynir Çeşitleri


Köfteleri yedikten sonra çıktığımız gezide dönüş yolunda bu sefer yağmurla karşılaştık. Bu gezimiz esnasında aylardan Kasım olmasına rağmen hiç yağışla karşılaşmamıştık. Gerçi işimize gelmiş rahat rahat dolaşmıştık fakat kendi aramızda hep eksikliğini konuşmuştuk. Bu sefer de Vakfıkebir civarında karşılaştığımız yağmur hoşumuza gitti.
Sahil tarafında rastladığımız bir yöresel peynir çeşitleri satan geniş bir dükkanı görünce hemen durduk, birkaç sahil resmi çekip karşı tarafa dükkan girdik.
Girince hemen çeşitlere göz gezdirmeye başladık.
Neler mi vardı?..
Mesela İmansız Peynir, Minzi, Çeçil Peyniri, Antep taş peyniri, Laz peyniri, Yağsız telli ve yağlı ile yarım yağlı telli peynirleri, Kolot peyniri, yöresel yağlı ve yağsız tulumları, bez tulumu, kurutulmuş tekerlek kaşarlar, gravyer peyniri, Külek peyniri, Deri tulumu, Erzincan tulumu …
Tabi yöresel fırın unları, yarmalar, mısır unları, fındık ve ürün çeşitlerini, cevizli ve fındıklı pestil çeşitlerini de unutmayalım..
Eee bu kadar çeşit görüpte boş çıkmak olur mu? Tabi ki olmaz… Nasıl olsa arabanın bagajında boş yer varken…

Hiç yorum yok: