♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

11 Ağustos 2008 Pazartesi

Arhavi Gezisi – 12 - Hopa Pidesi

Arhavi Gezisi – 12 - Hopa Pidesi

Sarp sınırını gezdikten sonra dönüş yolunda önümüzde giden Sırrı bey ile Ömer beyler sola Hopa’ya döndüler, arkasından mecburen bizde…
İlçeye girince bir pidecinin önünde durdular ve bizleri de davet ettiler.
İçeride pide çeşitlerini öğrendik. Kavurma etli, yumurtalı, karışık ve Ağu Peynirli dedikleri bir çeşit. Biz değişiklik olsun diye Ağu peynirlisini istedik, o yöre has bir çeşitmiş. Tadına baktığımızda hoşumuza gitti, alalım dedik, araştırdılar ama bulamadılar. Zira oranın pazarları kurulduğunda civar köylüleri getirip satarmış.
Üst kata çıktık, hem etrafı seyredelim hem de sakin olsun dedik.
Pideler geldi…
O da ne ?!...
Pidelerin yanında ne çatal ne de bıçak vardı.
Ama yanında kocaman kesilmiş ekmek dilimleri…
Bu nedir diye sorduğumuzda, pidelerin bu şekilde yendiğini söylediler. Etraf masada oturanların bakışlarını anlatmamıza gerek yok tabi…
Biz gene de teşekkür edip, mümkünse getirmelerini istedik. Gerçi pide kenarları yüksek olması nedeni ile sanki bir kenarlıklı servis tabağındaymış gibi duruyordu ama bizler o şekilde yemesini beceremezdik…
Hem pide hem de ekmek dilimleri…
Eğer yolunuz düşerse Hopa’da bu pide çeşitlerinden yemek için, Hızır Dayı’ya uğrayın deriz…

1 yorum:

pelince dedi ki...

Pidenin görüntüsü şahane!! Afiyet olsun size...