♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

24 Ağustos 2008 Pazar

Arhavi Gezisi – 25 – Dönüş ve Sis

Arhavi Gezisi – 25 – Dönüş ve Sis

Samsun’a yaklaştıkça yağmur şiddetini arttırdı, tiptik Karadeniz havası yağmurun yanında sisi de getirerek kendini gösterdi.
Çam burnu civarında yapılan deniz üzerinden geçiş köprüsü inşaatı devam ediyordu, yol üstünde dağ tarafı da deniz tarafı da ayrı güzelliklere bürünmüştü. Önden giden araçların yoldan kaldırdığı yağmur suları görüşü engellemenin yanında arabayı sürüşü de etkiliyordu.
Bir ara verdiğimiz mola da sahile vuran dalgalar geri çekildiğinde geride kalan atıkların ya da diğer deyişle denizin kustukları daha açık ve net gözlenebiliyordu. Yaklaştıkça artan yorgunluk bizleri daha sık mola verip çay içerek dinlenmemizi gerektirdi.
En son Fatsa Acara’da çekildiğimiz resmi hatıra olarak saklamaya karar verip, bir sonraki gezide tekrar hep birlikte buluşabilmeyi diledik…
Burada bir kere daha bu geziye çıkmamıza vesile olan sevgili Sırrı Bey ve değerli eşi Ayşen Hanım’a, Arhavi’de bizi ağırlamak ve dolaştırmak için çaba harcayan Sevgili Ömer Bey ve değerli eşi Saniye Hanım’a içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Yol üstünde Beşikdüzü’nde sabah çayımızı demleyen çaycımıza, Çarşıbaşı’nda Keşan bezi hakkında bizleri bilgilendiren genç arkadaşımıza, Hopa’da Hızır ustalara, Arhavi’de Çoruh ekmek ve simit fırını ustası ile eşine ve çalışanlarına, çiçeklenmiş çay bahçesini çekmemize izin veren bahçe sahibine, Atatürk köşkü çalışanları ile Tuğana gümüş el sanatları merkezine, Nihat usta ve çalışanlarına, İslamoğlu peynir markete teşekkürlerimizi iletirken, anılarımızda yerlerini aldıklarını belirtelim…
Bir sonraki gezi not ve fotoğraflarında buluşmak üzere…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merabalar,
Görüyorum ki siz hiç ara vermeden gezmeye ve sunmaya devam etmişsiniz, ailecek bu tutukunuza ve azminize hayranım, bir nevi kültür elçiliği yapan formatınızı da beğenerek takip ediyordum, etmeye de devam edeceğim kısmetse ama şunu da belirteyim blogspotta fotoğraf karelerioldukça küçülmüş, seyir zevki blogcudan daha iyi değil kanımca, umarım yine blogcuya dönersiniz, fotoğraflarınızı daha detaylı görebilmek dileğim..
Selam ve sevgilerimle..