♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

2 Ağustos 2008 Cumartesi

Arhavi Gezisi – 4 – Beşikdüzü

Arhavi Gezisi – 4 – Beşikdüzü

Gezimize yol üstünde gördüğümüz yerlere uğrayarak devam ettik. Beşikdüzü’ne gelince yolun hemen sağ tarafında bir kamyon park yerinin hemen karşısında gördüğümüz çay ocağı ve bahçesinin davetine hayır diyemedik !...
Çay ocağına çaylarımızı söyleyip, masa üzerine nevalelerimizi döktük. Minik bir havuz, üzerinde küçük bir köprü ve yemyeşil bahçe içinde, çok güzel demlenmiş çaylarımızla birlikte yedik.
Üstüne bir de yorgunluk çayımızı içip tekrar yollandık. Yol üzerinde gördüğümüz yerel kumaş üreten bit atölye görünce hemen durup girdik. İçeride birbirinden güzel, rengarenk, albenili o kadar çok çeşitli bezler vardı ki.
Bunlar Çarşıbaşı beldesinin Keşan Bezi’ymiş. Kök boyaları ile renklendirilen iplerle örülen bezlerden, masa örtüsü, giyim, şal, örtü gibi ürünler yapılıyormuş.
Bu arada orada bezlerin örülme esnasında kullanılan malzeme ve tezgahı da sergiliyorlardı. Biraz alışveriş yapıp tekrar yollandık.


1 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Rahmetli ananeciğimin memleketi, görmedim ama anlatırdı sağken..
Ayaklarınıza sağlık, rehberliğinizle oraları geziyoruz,
Sevgiler..