♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

18 Mart 2009 Çarşamba

Ege Gezisi _ Bergama Müzesi - 1.inci Bölüm

Ege Gezisi _ Bergama Müzesi
1.inci Bölüm


Önemli bir kültür mirasına sahip Bergama, bu özelliğinin yanı sıra çok şirin bir kasaba görünümü taşıyor.
Bergama’ya girip müzenin yerini öğrenip karşı tarafında bulunan park yerlerinden birine arabamızı bırakıp, girişe yönlendik. Müze Kart’larımızı gösterip girdik. Girmeden önce ilgili görevliler bize çok yardımcı oldu, diğer broşür ve harita ihtiyaçlarımız içinde yakınlarında bulunan turizm bürosunu (Bergama hükümet konağının önünde bulunan Atatürk anıt heykelinin alt kısmında) tarif ettiler.
Müze bahçesi epeyi büyümüş ağaçların gölgesinin serinliğinde gözümüze daha hoş geldi. Güzel düzenlenmiş bahçe içinde antik buluntular yerleştirilmişti. Ayrıca benzer bir avlu da müzenin ortasında yapılandırılmıştı. Müzenin bahçe ve avlusunda lahitler, steller (mezar taşı), sütün başlıkları, yazıtlar, arşıtrav parçaları (antik yunan mimarisinde sütunların üstünde uzanan kiriş), kabartma ve heykeller görülüp incelenebilmekteydi.

Hiç yorum yok: