♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

2 Mart 2009 Pazartesi

Manisa Kudret Narı

Manisa
Kudret Narı ve Kıvırma Böreği

Akşam oturup hasret giderirken kızlarımızın yaptığı bir sürpriz ile eşimin yaş gününü hep beraber neşe içinde kutladık. Ertesi sabah erkenden kalkıp bahçede kahvaltı hazırlıklarına girişildi. Evin içi hanımlarla dolu olunca biz beylere de seyretmek ve bahçede dolaşmak kaldı… Sevgili arkadaşımız Mehmet’in saygıdeğer anne ve babası sabahın erkeninden kalkıp bizlere taze taze sıcacık Kıvırma Böreği yapmış.
Kahvaltı masasının zenginliği yanında bol bol demli çaylarla afiyetle yenildi.
Bahçede Kudret narı yetiştiriyorlarmış. İlk defa olgunlaşmamış halini görmüş olduk. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyormuş. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor. Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gerekiyor. İki şekilde tüketiliyor. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyormuş.
Buradan sevgili dostlarımıza bir kere daha teşekkürlerimizi, selam ve sevgilerimizi yolluyoruz.

Hiç yorum yok: