♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

4 Mart 2009 Çarşamba

Ege Gezisi _ Manisa _ Üzüm Bağı

Ege Gezisi _ Manisa _ Üzüm Bağı

Aile dostumuz Mehmet Bey ve ailesi ile yaptığımız şehir gezisinden sonra bizleri babasının üzüm bağına da götürdüler. Şehrin az bir mesafe dışında olan üzüm bağına ulaştığımızda gerek havanın sıcaklığı gerek ise ortamın güzelliği ile iki türlü vurulduk. (!)



Bildiğiniz gibi buraların çekirdeksiz üzümlerin üretimi ve tadı bir başka. Bir insan boyunu geçmeyen asmaların üzerindeki salkımların boyu ½ metreyi ağırlıkları da birkaç kiloyu bulacak kadar büyük, maşallah. Bakımının ve sulamalarının yapılması ardından meyvelenen asmalardan toplanan üzümler daha sonra kurutuluyor, çeşitli aşamalardan geçip bizlerin sofralarına kadar ulaşıyor. Asmalar arasında dolaşıp tadına baktığımız üzümlerin güzelliğini kelimelere dökmek zor. İri taneli, ağzımıza aldığımızda sanki leblebi gibi diri ve sulu, sanki şekerli bir şerbet içiyormuşuz gibi tatlı, yedikçe yediren farklı bir rayihası olan, tezgâhlardan alıp yediklerimizin tadından oldukça farklıydı.
Ayva ağaçları meyvelerinin ağırlıkları ile ağırlaşan ve aşağıya doğru iyice eğilen dallarının üzerleri ayvalarla doluydu. Mısırlar iyice boylanmış, püskülleri koçan boylarını bulmuş, içleri bir avuca sığmayacak kadar da dolmuştu.
Tarlaların kenarından geçen minik dereden motopomplarla alınan sular tarlalarla yönlendiriliyordu.
Bu dolaşma esnasında minik bir gölet gördük. Kıyısında bulunan ev ile sazların suya yansıması ile harika bir görünüm ortaya çıkmıştı. Suda yansıyan görünümü resimlerken yakalanınca manzara önünde tüm bireylerin hatıra resimlerini çekmek zorunda (!) kaldım.
Torbaları üzüm salkımları ile doldurup Manisa’ya dönüşe geçtik. Eve dönüp bahçeden çaylarımızı yudumlayıp sohbeti demlerken bir baktık ki Nihan hanım bizlere fırında zeytinyağlı biber dolması yapmaya başlamış Hem gezici hem de yiyici bir aile (!) olarak bunu da fotoğrafladık. Tabi tahmin edeceğinizi gibi sadece fotoğraflama ile kalmadık… Ellerine sağlık çokta güzel olmuştu, yanında kimimiz soğukluklarla (soğuk yoğurt ve karpuzlarla) kimimiz de çayın yanında bahçenin serinliğinde sohbetin deminde kalite kontrollerini yaptık… Tam puan aldığını söylemeye gerek yok tabikim….

Hiç yorum yok: