♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

4 Temmuz 2008 Cuma

Ankara'da Akvaryum

Ankara'da Akvaryum

Ankara’ya gitmemizi gerektiren sağlık kontrolleri öğleden sonra bittiğinde sonuçların da güzel çıkması ile rahatladık. Arkadaşlarımızla buluştuğumuzda bize yeni açılan alışveriş merkezindeki akvaryumu göstermek istediklerini söylediler. Bizde kabul edince hep beraber oraya yollandık.

Yeni açılmış olan alışveriş merkezi bayağı büyük ve genişti. Oldukça kalabalık olması nedeni ile arabalarımıza yer bulup içeri girdik. Birkaç katlı olan yapıda, her katta birçok farklı değişik işyerleri, dinlenme için kafeler, aralarda oturulacak yerler yapılmıştı.

İlk girişte yere yapılmış olan harita ilgimizi çekti. Yürüme bantları ile asansörler farklı yerlerde yapılmış, bizler bir uçtan diğer uca yürüyerek yürüme bantları ile üst kata çıktık. Zaten akvaryumlarda üst kattaydı.

Karşılıklı iki tarafta bulunan bu akvaryumlar, Türkiye'nin en büyük kapalı sistem akvaryumu ile Avrupa'nın en büyük 5. resif akvaryumuymuş. İçlerinde mercan ve çeşitli balık türlerinden toplam 500 çeşit deniz canlısı yer alacağı söylendi. Ayrıca bunlar için Singapur'dan 4 köpek balığı getirilmiş, akvaryumda yaşamaya en uygun ve görünüş açısından gösterişli olan siyah köpek balıklarıymış.

Her biri 75 ton su kapasiteli akvaryumlarda kullanılan su, Türkiye'deki en temiz suya sahip olduğu söylenen Saros Körfezi'nden 8 tankerle Ankara'ya getirilmiş 150 ton deniz suyu ile doldurulmuşlar. Her biri 7x4 metre ebadında ve 1.80 metre ene sahip akvaryumlar için 2 milyon dolar harcanmış. ABD'de imal edilerek altı ayda ve tek parça halinde Türkiye'ye getirilmiş akvaryumda 12 santimetre kalınlığında akrilik kurşun geçirmez cam kullanılmış.

Akvaryumlardaki dekorlar, doğadaki tüm renklerden oluşan gerçek mercan ve gerçek mercanlardan alınan kalıplardan oluşmuş. Tek bir akvaryumun dekorunda 10 tonluk yaşayan kaya kullanılmış.

Hiç yorum yok: