♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

6 Temmuz 2008 Pazar

Gönül Köprüsü Samsun'da...

Gönül Köprüsü Samsun'da...

‘’81 ilden 100 bin öğrenci

"Gönül Köprüsü" projesinde 81 ilden seçilen 100 bin öğrencinin farklı illeri ziyaret ederek Türkiye'yi daha iyi tanımaları ve hayatlarında ilk kez yaşayacakları deneyimlerle ömür boyu sürecek dostluklar oluşturması hedefleniyor. İlköğretimde 7. ve 8. sınıflarda, ortaöğretimde 9. ve 10. sınıflarda okuyan öğrenciler beşer günlük seyahatlerle gittikleri illerde kültürel etkinliklere katılacak, yeni arkadaşlıklar kuracaklar. Gezilerde her otobüste ilgili ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından atanan bir okul müdürü ve iki öğretmen öğrencilere eşlik edecek. Seyahatlerin 3 günü İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, 2 günü ise her öğrenciden sorumlu mihmandar aile tarafından planlanacak. Öğrencilerin gittikleri ildeki öğrenci yurdunda konaklayacakları seyahatler, Ağustos ayı başında sona erecek. ‘’ (Gazetelerden alıntıdır…)



Bizim de misafirlerimiz Erzurum’dandı. Kızımız Sebla’yı Perşembe günü okullarının (Samsun 19 Mayıs Lisesi) müdür muavinlerinden Mustafa Bey arayarak günlerdir beklediği müjdeli haberi vermiş, Cuma günü sabah okulda olmasını istemişti. Sabaha kızımız gidip kendisine verilen arkadaşını alıp gelecek ona göre bizde şehirde gezdirecektik. Tabii ben de onlar gelene kadar sabah için bir şeyler hazırlayıp beklemeye başladık. Ama okulda tüm öğrenciler buluştuğunda program değişmiş ve eve gelmeden grup olarak gezmek istemişler, tabii kızım da buna uymak zorunda kalmış. Aslında öğrenci kabulü için başvuran öğrenci sayısı az olduğu için her öğrenciye üç dört civarında öğrenci düşünce rahatsız etmek istememişler. Ayrıca bazı ailelerin önceden başvurduğu halde daha sonra vazgeçmeleri ve misafir öğrencilerimizin açıkta kalarak üzülmelerinden dolayı da bizler de epeyi üzüldük.
Ama biz ve bizim gibi bazı aileler öğrenci sayısının hiç önemli olmadığını belirterek ertesi gün bize gelmelerini istedik. Bu Cumartesi sabahı bize geldiler, kahvaltımızı yaptık, tabii yine ben onlar için de ünlü yumurtalarımdan birini yaptım.
Kahvaltıdan sonra sohbetlerimize devam ettik, daha çok kaynaştık birbirimizle, zaman kısıtlı olduğu için biraz da dışarı çıkıp gezelim istedik. Aslında onlar bizlerle tanışmadan önce üç gün boyunca yapılan program çerçevesinde şehir ve çevre ilçelerinde gidilip görülecek birçok yeri görmüşler… Bize de pek gezdirilecek yer kalmamıştı. Bu nedenle biz de onları biraz annemlerin yazlığına götürdük, sahilde deniz kenarında dolaştılar, tabii içlerinde ilk defa denizi görenler ve bulundukları yerden ilk defa dışarı çıkanlar da vardı… Onlar bize Erzurum hakkında bilgi verdiler, merak ettiğimiz şeyleri sorduk, bizler de Samsun’u tanıtmaya çalıştık. Vakit kısıtlı olduğu için bir alışveriş merkezine gidip biraz alışveriş yaptık, yemek yedik ve okul bahçesine götürdük onları, ayrılık vakti gelmişti.
Orada da diğer arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle tanıştık, son bir hatıra fotoğrafı çekindik.
Belki süre kısıtlıydı ama aramızda bir gönül bağı oluşmuştu, hatta ayrılma vaktine doğru dört kızımız da bizlere cici anne ve cici baba diye hitap etmeye başladılar… Tabii çok mutlu olduk…
Farklı kültürlerden çocuklarımızın bu kadar kısa sürede birbirleriyle kaynaşmalarından mutluluk duyduk… Bizler de sizleri çok sevdik güzel kızlarımız Serpil, Sümeyye, Elif ve Derya...
Bu organizasyonu gerçekleştirenlere, emeği geçen herkese ve izin veren ailelere gönül dolusu teşekkürler…
İnşallah kısmet olursa bizler de en kısa zamanda Erzurum’a, sizlere misafirliğe geleceğiz…
Bu güzel günümüzü de bizler sizlerle de paylaşmak istedik… Bu gibi sosyal destek ve paylaşım programlarına katılımınızı öneriyoruz.
Sevgilerimizle…

3 yorum:

Dilek Mutfakta dedi ki...

Akif abi, böyle bir etkinliğe evsahipliği yaptığınız için sizi ve özellikle Seblayı kutluyorum.

Adsız dedi ki...

biz Akif Amcamızı ve Fatma teyzemizi çok sevdik onlar bizim cici baba ve cici annemiz oldu ((: sebla ve büşra abla da çok tatlılardı ayrıldığımız için üzüldük ama tanıştığımız için de çok mutulu olduk

((: cici aileme selamlar

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Merhaba Akif Abi,
Bu güzel etkinliği oğlum sayesinde öğrenmiştim.
"Yazın yurda gönül köprüsü aracılığı ile öğrenciler gelecek" demişti.
Birde televizyonda ki reklamlardan biliyordum.
Gönül köprüsünün çok güzel bir fikir olduğunu düşünüyorum,bu tür fırsatlar, çocukların aynı ülkede de olsak farklı kültürleri öğrenmelerini sağlayacaktır.
Bu arada gönüllü veli olup,sonra vazgeçenlerin tutumlarına çok üzüldüm,keşke baştan kabul etmeselerdi,ona göre program yapılırdı.
Bu arada gönüllü aile olup,kızlara ev sahipliği yaptığınız için size,Fatma ablama ve kızlarınıza çok teşekkür ederim.