♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

31 Temmuz 2008 Perşembe

Arhavi Gezisi – 2 – Hoynat Adası

Arhavi Gezisi – 2 –

Hoynat Adası

Ordu'nun Perşembe ilçesi Ramazan köyü açıklarında, Hoynat tünelinin hemen yanında, kıyıdan yaklaşık 100 metre açıkta bulunan Hoynat Adası (Akkuş Adası), 'Önemli Kuş Alanı' (ÖKA) kapsamında değerlendirilmektedir. Zira bu adada nesli tükenmekte olan yaklaşık 90 çift tepeli karabatak tespit edilmiş ki yurdumuzda yuva yaptığı tek yer olarak bilinmektedir. Bu bölge aynı zamanda Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde nefes alabilecek, oksijeni bol tek bölgenin Bolaman-Perşembe arası olduğu belirtilmektedir.
Bu küçük adanın tarihi çok eski zamanlara kadar iner. Eski gemiciler burayı, bir çeşit depo ve sığınak olarak kullanmışlardır. Üzerinde hala küçük sur kalıntıları bulunur. Tünelin bulunduğu burun Ortakaradeniz yöresinin en güzel yeri kabul edilmektedir.


Not: Bolaman ile ilgili daha öne yayınlamış olduğumuz yazı ve filmler:

Bolaman Kalesi (Fatsa)
Bolaman Kalesi Limanı
Bolaman - Haznedaroğlu Konağı

Hiç yorum yok: