♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

17 Temmuz 2008 Perşembe

Samsun Alaçam Geyikkoşan

Samsun Alaçam Geyikkoşan

Samsun’a yaklaşık 75 km. olan ilçeye doğru yollandık. Havanın güzel olması, yeni yapılmış olan çift şeritli yolun ulaşımı rahatlatması da eklenince hafta sonunu değerlendirmek istedik. İlçeye varınca içeri girmeden sola deniz tarafına doğru dönerek devam ettik. Sahilde bulunan Öğretmen Evi’nin yanına konuşlandırılmış olan Geyikkoşan anıtı, önünde bulunan geniş kumsal alan, havanın fırsatını değerlendirmek isteyenlerle doluydu.

Alaçam’a hediye olarak yaptırılan anıtın, Samsun Çarşambalı heykeltıraş Ahmet UZUN’a İzmir de yaptırılan Heykelin figüründe geyikleriyle çift süren efsane geyik baba yer alıyor.



2 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Akif Bey, harika gezilerinizi izlemey devam ediyorum, nedense semiz otuna yazdigim yorum bir türlü gitmemis. Ama arada böyle kücük problemler nedense oluyor.
Geyikli heykel gercekten cok güzelmis. Ellerinize saglik, selamlar....

pelince dedi ki...

Bu geziniz de çok güzel geçmiş,sayenizde detaylı görmüş oldum..