♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

24 Temmuz 2008 Perşembe

Samsun Tarım Fuarı - 2.inci Bölüm

Samsun Tarım Fuarı
2.inci Bölüm


Gene bu fuar içinde kültürel bilgi katkısı olan standlarda vardı. Biri de Buğday Derneği’nin yeriydi. Oradaki bayanlarla sohbetimiz farklı oldu tabi. Doğal yaşamın iyileştirilmesi ve verilen zararın en aza hatta hiç zarar verilmemesi için gayret eden bu derneğimizi de sizlere hatırlatalım istedik.
Tokat Erbaa ve Niksar’dan katılan üreticiler salça ve sarma yaprak ürünlerini sergiliyorlardı.
Gene doğal katkılar ve teknik çalışmalar ile ülke şartlarına uygun geliştirilen tohum ve fidelerden elde edilen ürünler albenileri ile sergileniyordu.
Bizim ilgimizi çeken ise nektarin, şeftali, erik ve kiraz fideleri saksılar içinde gezenlerin ilgisine sunulmuştu.


Diğer ilgi çekici bir görüntü ise, küçük bir fil görünümünde olan ağaçtı. Daha önce Gürcistan’da dünyanın sayılı botanik parkları arasında olan büyük botanik parkında dolaşırken görmüştüm. O zaman bunu yapan sanatçının evine, atölyesine kadar gitmiş diğer ürettiği değişik görünümlerdeki eserlerini seyretmiştik.
Bu ziyaret esnasında fuara gelmiş olan Japon ziyaretçiler renk kattılar. Onlar bize biz onlara baktık. Dünyanın birçok yerini dolaşarak doğal ürünler peşinde olmaları ve bu ülkeye gelmeleri düşünülmesi gereken bir nokta olmalı…

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar, cok güzel bir fuar resimleri ekelmissiniz, ellerinize saglik. Gercektende dünyanin bir kösesinden kalkip oraya gelen japon turistler ilgilerini gezileri ile belirtmisler. Yabancilar genellikle arastirmayi ve gittikleri ülke ile ilgili daha evelden bilgi toplamayi cok iyi biliyorlar. Benim Alman arkadas 1 yil önce Cin e gitmeye karar verdi ve 6 aylik bir Cin ce dil kursuna katildi ve öyle gitti. Muhakak o ülkenin tarihini ve tarihi yerlerininde kitabini aldi.
Bende bir keresinde Alam arkadasla Bodruma tatile gittim. Orda cevre kasabalrda gezerken burda su mevkide bir tarihi harebe Kilise olacak onuda görelim dedi
kime sorduksa bilemedi.Nihayet bizi bir yasli bakkala yönlendirdiler, bilirse bakkal amca bilir diye. Adamcagiz bize evet su karsi tepede bir kilise, manastir gibi bir harebe var. Ama terkedilmis ve bakimsiz, yolu yok, gitmenizi tavsiye etmem dedi. Sonrada bir Almanin bu yeri nasil ögreni sorduguna cok sasirdi.
Selamlar, hayirli cumalar...