♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

11 Eylül 2008 Perşembe

Afyonkarahisar - 1

Afyonkarahisar

Yola devam edip şehre yaklaşınca yolun hemen sağ tarafında gördüğümüz Kırkinler mağaralarını gördük. Afyon ilinde çok güzel peri bacaları olduğun biliyor muydunuz? Ayrıca bu il sınırları içinde birçok kaya yerleşimlerin olduğunu da bu vesile ile öğrendik.

Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Şehre girince bizi dış cephesi ve ilgi çekici yapım şekli Afyon Lisesi karşıladı.
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Şehrin hâkim tepesinde kurulmuş olan Afyon kalesi ki 226 metre yüksekliğinde olup M.Ö. 1350 yıllarına kadar dayanıyormuş. İçinde 4 adet sarnıç ile Alaadin Keykubat zamanında yapılmış küçük bir mescit ile saray da bulunuyormuş.
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Şehir merkezinde bulunan içinde Zafer anıtının da yer aldığı anıt parkın karşısında Zafer müzesini gezdik.
Host unlimited photos at slide.com for FREE!
Müzenin sağ tarafında vilayet binasının önünde park içinde turizm danışma bürosu vardı. Uğrayıp il haritası, gezilip görülecek yerler hakkında broşür ve bilgi aldık. Bizlere çok yardımcı oldular ki bu gibi nazik yaklaşımı neredeyse her gittiğimiz yerde gördük.

Oradan da müzeye pek uzak olmayan arka tarafına gidip arabamızı park edip (yerel bir gazetenin bahçesine park etmemize müsaade etiler) etrafı gezmeye başladık. O civarda bulunan Karaman Camii’ni ziyaret ettik. Bu camide taş, tahta ve çini işçiliğinin çok güzel uyumlu birlikteliğini hayranlıkla izledik.




Gezimizden diğer görüntüler : Anadolu Medeniyetleri Müzesi

2 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Hoşgeldiniz Afyonkarahisarımıza...

SeyyAh dedi ki...

Hoş bulduk sevgili Recep Hilmi Tufan.... Bundan sonra 4 gün daha Afyon hakkında yazı ve film paylaşacağım umarım beğenirsiniz....