♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

26 Eylül 2008 Cuma

Burdur ve Taşoda Konağı Etnografya Müzesi

Burdur ve Taşoda Konağı Etnografya Müzesi

Şehir içinde gezip eski evleri resimlerken bizi gören bir bey ilgimizi çekebilecek bir yer olduğunu söyleyerek tarif verdi, bulana kadar da uzaktan da olsa ayrılmadı, sağ olsun.
Kapısında Taş oda yazan konağın içine girdiğimizde şaşkınlık daha arttı, o ne güzellikti öyle… Tahmini olarak en erken 17.inci y.y. da yapıldığı düşünülmektedir. İki katlı olarak inşa edilen binada yapı malzemesi olarak taş, kerpiç ve ahşap birlikte kullanılmış. Ahşap korkuluklu merdivenden çıkılan üst katta bulunan sofaya açılan başoda ve 4 oda vardı. Ahşap ve kalem işçiliği, alçı kabartmalar, hat örnekleri ve vitrayları ile ilgi çekiciydi.
Ayrıca bu üst kattaki odalarda giysiler, takılar, bilezikler, el işleme örnekleri, mutfak eşyaları, yazmalar ve yazı takımları sergileniyordu.
Ayrıca Gelin odası, duvarlarda dolap ve rafları ile o zamanın yaşamından bir kesit sunuyor.





Gerek odalarda gerekse sofada tavan ahşap işçiliği ile hem tavan hem yan duvar süslemeleri çok ince el kalem sanat işçiliğinin eseriydi.
Alt katta bulunan giriş odası genişçe, içi yer sedirleri ve saman örgü sandalyeler ile oturma yeri olarak düzenlenmişti.
Alt giriş kat ve bahçe kır kahvesi şeklinde hazırlanmıştı. Bizde oturup bir sabah çayı içelim istedik. Gelen güvelik görevlisi bizlere Çörekotu kahvesi önerdi. Merakla sorup öğrendik, birer bardak sipariş verdik. Tadı Türk kahvesine benzemekle beraber değişik bir tadı ile hoşumuza gitti. Ellerinde fazladan olmadığından alamadık. Birde bize bir başka evi de tarif edip ziyaret etmemizi önerdiler.


Bu vesile ile tüm gönül dostlarımızın mübarek KADİR GECESİ'ni kutluyor, hep birlikte sağlıkla ve hayırlarla dolu daha nicelerine ulaşmalarını diliyoruz.

5 yorum:

pelince dedi ki...

Müze gerçekten çok güzelmiş,el işçiliği harika...

Kadir Geceniz Mübarek Olsun...Tüm dualarınız kabul görsün inşallah..

Sevgiler..

Hayat dedi ki...

Siz bir markasınız, ekleyecek pek bir şey yok... : )
Teşekkürler bir kez daha...

* * *
...İçimdeki bu eşsiz duygularla.. Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını, iki cihanda sevgililerden olabilmemizi ve kalabilmemizi dilerim. Rabb sakınsın ve sakındırsın cümle şer ve şerlilerden.. Bilip bilmediğimiz bütün hayırlar ve güzelliklere de her iki cihanda nail eylesin.. Sev, sevdir, sevindir...Huzurunda huzur bulanlardan eyle YÂ RAB!... Cümlemizi...
ÂMİN

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Abicim Kadir geceniz mubarek...dualariniz kabul olsun insallah...sevgilerimle...

Yine bu guzel bilgiler ve gezinti için tesekkur ediyorum...

Özlem Ceylan dedi ki...

O gece boyunca melekler, Rablerinin izniyle ölü canlara hayat taşımak için bölük bölük inerler; her çeşit barış, huzur, saadet ve güven taşırlar... ta şafak sökünceye dek!..HAYIRLI KANDILLER DILIYORUM AKIF ABI

ayseyaman dedi ki...

Ne güzel geziler ne güzel fotoğraflar..
Kadir geceniz sizinde mübarek olsun.
sevgilerimle