Denizli _ Laodikeia 1
Denizli’de Pamukkale’yi gezdikten sonra gene aynı yol üzerinde ana yoldan yaklaşık 1 km. sonra da Laodikeia antik şehrinin olduğunu öğrenip oraya gittik. Gittiğimizde halen kazı çalışmalarının devam ettiğini kazı yapılan yerlerin dışında kalan yerlerin resimlerini çekebileceğimizi söylediler. Giriş kısmında ise vinç yardımı ile antik şehir duvarını yeniden örmeye çalışıyorlardı.
Ana kapıdan birkaç basamakla girildiğinde önümüzde iki tarafı çok az kalmış olan sütunlu bir yol (Suriye caddesi) ile bunlara açılan küçük odalar, çeşme kalıntıları ile yan giriş yollarının olduğu bir ana yola karşılaştık. Bu yol üzerinde mevcut yapıların kalıntıları bile hala ilgi çekici nitelikteydi.
İncil’de sözü geçen Anadolu kiliselerinden biri Laodikeia’da bulunuyor. Kent, daire biçimi surlarla çevrili. Biri kuzey, diğeri kuzeydoğuda iki tiyatro kalıntısı vardır. Büyük tiyatro 50, küçük tiyatro 45 basamaklı. Kentin en iyi korunmuş yapısı çeşmesidir. Çok sayıda kabartma ve heykelle süslü çeşmenin havuzunun iki yanında sütunlar var. Roma Dönemi suyollarının kemerleri günümüzde de görülebilmektedir. Kimi yerlerde 100 metre yüksekliğe ulaşan kemerler bulunmaktaymış. Stadion kentin güney ucundadır. Yazıtından 79 yılında yapıldığı anlaşılmaktaymış. Ayrıca İon tarzı tapınak, odeon ve gymnasion kalıntıları görülebilmekte. Ancak bunlardan çok az şey günümüze ulaşabilmiş. Kent dokumaları ve özellikle iç çamaşırları ile ünlüymüş. Denizli’nin tekstilciliğinin tarihi kökleri olduğu anlaşılıyor.
Resmi sayfası; Laodikeia resmi sayfası bu sayfayı muhakkak ziyaret etmenizi öneriyoruz…
Fotoğrafları için:
Denizli_ Laodikeia
♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥
SEYYAH & SOFRAM...
SEYYAH & SOFRAM...
6 Ekim 2008 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Selamlar
uzun süredir sayfalarınıza yorum bile bırakamadım ama aklımdasınız inanın ki. Gittiğiniz gezdiğiniz yerlere imrenerek baktım. Bu bayram tatilinde bizde şeytanın bacağını kırdık şükür Ankara Kızılcahamama gittik. Fazla resimleyemedim ancak bir kaç resmi bloguma koydum.Sizin gezileriniz kadar olması mümkün değil ancak 2 buçuk yaşında bir çocukla gezi ancak bu kadar olabilir. Bizim de çocuğumuz sizin evlatlarınız kadar olurda bizde gittiğiniz tavsiye ettiğiniz yerleri görme imkanımız olur. Bu vesile ile tüm ailenizin geçmiş bayramınızı kutluyorum nice güzel bayramlar görmeniz dileğiyle sevgiler.
harika yerler gezmişsiniz....inşallah bizde eşimle böyle güzel seyahatler yaparız...
Yorum Gönder