♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

19 Ekim 2008 Pazar

Şirince

Şirince

Aydın’dan yola çıkıp Selçuk – Kuşadası – Çeşme tarafına gidip, oralardan birinde almayı planladık. Yol üzerinde daha önce çeşitli vesilelerle adını duyduğumuz Şirince yön levhasını görünce, hemen o yola sapıp virajlı ve rampalı yoldan yukarı köye doğru tırmanarak ulaştık, vardığımızda birkaç kişiye kalabilecek yerler hakkında danışalım dedik.
Bize gösterilen yerler ile istenen ücretleri uygun görmedik. Oradaki genç aşağıda Selçuk’ta daha uygunlarını bulabileceğimiz söyleyince iyice vazgeçtik.




Onun üzerine köyde dolaşmaya başladık. Eski evler çoğu yenilenmiş, restore edilmiş, büyük çoğunluğu da ev pansiyonculuğuna uygun şekle çevrilmiş. Yerel olarak farklı ve de çeşitli şarap üretimlerini sergileyip satan yerel lokantalar açılmış.
Kalınabilecek pansiyonlar ile lokantaların bazılarında park yerleri açılmış. Ama köy içindeki yollar çok dar, sıkışık ve rampalı yani yokuştu.
Biz oradan ayrılıp aynı yoldan bu sefer aşağı inerek Selçuk’a yönlendik.


Fotoğrafları için:
Şirince

Hiç yorum yok: