♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

7 Ekim 2008 Salı

Denizli _ Laodikeia 2

Denizli _ Laodikeia 2

Laodikya'nın en yüksek refah düzeyine ulaştığı zamanlar Roma ve erken Hıristiyanlık dönemi ve geç Bizans çağına rastlamaktaymış. Hierapolis yakınlarındaki bir kaynaktan gelen şehirdeki sıcak suyun tedavi edici özellikleri sebebiyle, şehir aynı zamanda bir tedavi merkezi olarak da gelişmiş.
Yolun sonunda sağ tarafa yönlenerek yaklaşık 100 metre kadar toprak yoldan yürüyerek bir tepenin yamacında küçük tiyatroyu bulduk. Üst oturma merdivenleri nispeten sağlam kalmış ama tiyatro sahnesi ve alt yapı grupları ortada görünmüyordu.




Tekrar dönerken yolun sağ başındaki kalıntılar arasında saat kursu, sol tarafta bir kilisenin arta kalan sütunları ve alanı, gene sağ tarafta onarılmış ant başlıklarını gördük. Yürüdüğümüz yolun aslında mevcut olanın çok az bir kısmı olduğu, zaman içinde yapılacak kazı ve düzenlemeler ile daha fazlasının bulunabileceğini söylediler.
Yaklaşık 1 saat süren antik kent gezisinde bizlere bilgi veren oradaki araştırmacılara teşekkür ederek ayrıldık.

resmi sayfası
Laodikeia resmi sayfası bu sayfayı muhakkak ziyaret etmenizi öneriyoruz…

Hiç yorum yok: