♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

10 Kasım 2008 Pazartesi

Çaka Bey Sanat Galerisi - Ayios Haralambos kilisesi

Çaka Bey Sanat Galerisi - Ayios Haralambos kilisesi

Çeşme’de adının İnkilap caddesi olduğunu öğrendiğimiz çarşı caddesinde sahile doğru inerken sağ tarafta gördüğümüz bir bina ilgimizi çekti. İçinde bir de resim sergisi bulunuyordu. Şimdi çarşı içinde bulunan Çaka Bey Sanat Galerisi olarak kullanılan bu yerin yaklaşık 1500 metrekare alan üzerine kurulu 1832 yılında yapılmış olan tarihi Ayios Haralambos kilisesi olduğunu öğrendik. Bu yapı iki katlı olup doğu-batı ekseninde uzanan üç nef bulunduğunu, bu neflerin üzerinde galeri katlarıyla bazilika planlı bir Rum Ortodosk dini yapısıymış.
Tavanda buluna freskler ve süslemeler ilgi çekiydi, parça düşmelerine karşı da ara kata yapı içi boyunca ağ serilmişti. Ayrıca kilisenin "katolina" denilen 2 renkli çakıl taşından depremler neticesinde oluşmuş bir tabanı bulunuyor.

Hiç yorum yok: