♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

8 Kasım 2008 Cumartesi

Ege _ Çeşme ve kalesi

Ege _ Çeşme ve kalesi

Aldığımız kitapları sonradan almak üzere bırakıp gezmeye devam ettik. Bir kısmı restore edilmiş eski yapıları resimledik. Sahilde bulunan kale müzesine varıp Müze Kart’larımızı gösterip ücret ödemeden girdik.
Daha önce gördüğümüzden daha da farklılaşmış, güzelleşmiş, yeniden düzenlenmişti. Çeşme Kalesi Sultan II. Beyazıt Döneminde 1508 yılında inşa edilmiş. Aydın Valisi Mir Haydar tarafından Mimar Ahmet oğlu Mehmet'e yaptırılmış. Kalenin ilk inşaatı tam deniz kıyısına yapılmış. Ancak, sonraki yıllarda denizin doldurulması sonucu bugünkü konumunu almış.
Müze kalede su altından çıkartılmış amforalar, toplar, gülleleri, iki adam boyundaki çapalar sergileniyordu. Ayrıca bir bölümde eski antik kalıntıları düzenleyip çok güzel bir şekilde sergilemişlerdi.
Kalenin yukarısına doğru yürüyünce üst kısımda eski Osmanlı mezar stelleri sıralanmıştı. Bunların yan tarafında kapalı bir mekânda ise kalenin büyük ve geniş bir su deposu inşa edilmiş olduğunu gördük.

Hiç yorum yok: