♥♥♥♥ TÜM GÖNÜL DOSTLARIMIZIN, BLOG SAYFALARINDAN YEMEK VE GEZİ PAYLAŞIMININ VEFALI ARKADAŞLARIMIZIN, MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMINI KUTLUYOR, SAĞLIK SIHHAT BİRLİK DİRLİK ESENLİK İÇİNDE DAHA NİCELERİNE SEVENLERİ VE SEVDİKLERİ İLE ULAŞMALARINI DİLİYORUZ... ♥♥♥♥

SEYYAH & SOFRAM...

19 Kasım 2008 Çarşamba

Sinop Müzesi 4.üncü Bölüm - bahçe düzenlemesinden seçmeler -

Sinop Müzesi 4.üncü Bölüm
- bahçe düzenlemesinden seçmeler -

Bahçeyi de dolaşıp çıkışa yönlendiğimizde güzel bir sürpriz bizi bekliyordu. Yapay bir şekilde elde edilmiş olan ufak göl havasındaki havuz içinde çeşitli boy, tür ve renkte balıklar vardı.
Gerçi bahçede dolaşırken karşımıza çıkan irice bir kaplumbağa güneşin altında tembellik yaparken resimlemiş, resmini çekerken de bizi hiç umursamamıştı. Bahçe içindeki güllerin renkleri ve görünümleri de içimize ferahlatmıştı.
Havuz etrafında süs amaçlı dikilmiş ve bayağı büyümüş olan ince uzun sıyırma kabak ki ilerde kuruyunca içi boşaltıldığında çok güzel banyo lifi oluyor, bir de su kabağı ki oda kuruyunca içi boşaltıldığında üzerinde açılan bir delikle su saplağı (maşrapa gibi) ya da kabı olarak işe yarıyor. Bunları çekerken havuzda gördüğümüz bir su kaplumbağası da bizi seyrediyordu.


Hiç yorum yok: